• Oceněná učebna Archimedes

          • Národní sítě Zdravých měst ČR završila velice úspěšnou konferenci 2024 v Praze, na které se sešlo přes 170 zástupců měst, obcí a regionů i odborných institucí z celého Česka.

            https://konference2024.zdravamesta.cz/

            Slovem akcí provázel Aleš Cibulka, známý publicista a moderátor.
            Zástupci Města Hodonín zde převzali ocenění pro naši přírodní učebnu Archimedes.

            Všem co jste za nás hlasovali DĚKUJEME!

            VÍTĚZOVÉ 6. ročníku NEJ praxe 2023: 
            https://dobrapraxe.cz/soutez

            1. místo: BRNO („Nebýt na to sama”)
            2. místo: OSTRAVA („Tvoříme prostor”)
            3. místo: HODONÍN („Přírodní učebna Archimedes”)
          • Objednávky - školní oblečení

          • Dobrý den,

            rádi bychom Vám touto cestou opět předali odkaz na náš e-shop se školním oblečením.

            Nechali jsme si jako škola vytvořit svoji vlastní volnočasovou školní kolekci oblečení, jejíž náhled vidíte níže a kterou je možné si aktuálně pořídit na našem eshopu zde: https://www.kraloveskoly.cz/zsdomkyhod/

            Objednávání je již spuštěno a bude možné až do 30.1.2024.
            Následně se eshop uzavře a objednané zboží půjde do výroby. Neváhejte proto, pokud si chcete pořídit ten svůj kousek ze školní kolekce.

            Doufáme, že budete mít z naší kolekce stejnou radost jako máme my!

            E-shop, výrobu i dodání spravuje externí firma, veškeré dotazy směřujte prosím tam. Objednávky nejdou vyřídit přes školu!

            S pozdravem a přáním krásného dne,
            Michal Holomčík, za ZŠ U Červených domků Hodonín
             

          • Výstava - 100 let hračky

          • Dne 22. 12. 2023 si žáci 6. A zpříjemnili předvánoční čas návštěvou výstavy “100 let hračky”, která se konala v sále Evropa. Seznámili se, s čím si děti hrály dříve, tedy jejich rodiče i prarodiče.

            K vystaveným hračkám, které byly jak pro děti z bohatších, tak chudších rodin, dostali výklad od paní průvodkyně. Součástí výstavy byla možnost si některé exponáty vyzkoušet. Nejvíce zaujaly dřevěné kostky – stavebnice, káča, setrvačníkové hračky a loutky. Z kostek postavili žáci společně velký hrad. Ten tam zanechali pro další návštěvníky. Snad i jim se bude na výstavě líbit stejně jako nám.
            Mgr. Drahomira Fifková

          • Předvánoční ZOO

          • Dne 22. 12. 2023 si žáci 6. D zpříjemnili čekání na vánoce návštěvou ZOO Hodonín, kde pro ně byl připraven výukový program „Mazlením k týrání“. Dozvěděli se jakou péči potřebují domácí mazlíčci, jestli můžou doma chovat tygra nebo opici a spoustu dalších zajímavostí.

            Seznámili se také s několika kontaktními zvířaty. Potom si ještě společně prošli celou zoologickou zahradu. Po návratu do školy pokračoval předvánoční program ve třídě rozdáváním dárečků, ochutnávkou cukroví a soutěžením mezi družstvy. S přáním krásných vánoc jsme se rozešli domů. 
            Jitka Bartoňová

          • Dárky pro seniory

          • Na konci listopadu proběhl ve škole tradiční Vánoční jarmark. I přes velký zájem nakupujících byla nabídka větší a hodně výrobků zbylo. Děti na prvním stupni měly možnost využít „výprodej“ ve třídách a nakoupit dárky pro své blízké jen za symbolickou cenu.

            Ale ani potom nebyly krabice s výrobky prázdné. Komu by mohly ještě udělat radost? Kdo neměl možnost se jarmarku zúčastnit? Klienti Domova pro seniory. Po domluvě s p.ředitelkou Křížkovou vzali čtvrťáci zbylé svícínky, ozdoby, betlémy, přáníčka a jiné vánoční dekorace a odnesli je do Domova. Paní ředitelka si všechny dárky prohlédla a poslala poděkování všem, kteří se na výrobě podíleli. Děti měly radost, přidaly písničku a za odměnu dostaly sladkost.
            Podle fotek od p.ředitelky si dárky své místo našly.
            Marie Blahová