V úterý 12.3. kolektiv kuchařek naší ŠJ připravil oběd ve spolupráci s kuchařem Pavlem Smékalem ze společnosti Bidfood.
Na meníčku jsme měli:
dýňovou polévku s kokosovým mlékem, sýrovými krutony a slunečnicovými semínky
- chod č.1: vepřová panenka, tarhoňa s červenou čočkou a sušenými rajčaty
- chod č. 2: hovězí plátek s šípkovou omáčkou, karlovarský knedlík
K obědu může každý strávník využít náš salátový bar, kde má možnost výběru zeleniny, ovoce, salátů, kompotů, mléčných dezertů apod..
Veškeré maso k oběma chodům bylo připraveno metodou sous vide.
Jde o metodu, kdy se maso uzavře bez přístupu vzduchu do plastových sáčků. Poté se připravuje ve vodní nebo parní lázni s konstantní teplotou, mnohem nižší dobu než je obvyklé, ale po delší dobu. Maso je díky tomu uvařené rovnoměrně, uvnitř i na povrchu a zůstává šťavnaté.
Masíčko bylo opravdu měkoučké, ale nic naplat, některé strávníky nenaláká ani tato skutečnost.
Ale to už je na delší diskusi…
Pro kolektiv kuchařek možná trochu stresující, poučný a tak trochu jiný den.
Pro naše strávníky – to už si každý musí odpovědět sám.
B. Šardická /vedoucí ŠJ/